Tomt4

Postad av matten Paula i Dagbok,RĂ„ttor (torsdag juni 29, 2006 at 00:53)

Idag har alla mina rĂ„ttor hĂ€mtats av Pisyrran som ska vara rĂ„ttvakt medan vi Ă€r pĂ„ fĂ„rö. Det kĂ€nns skönt att hon och hennes karl var sĂ„ taggade inför rĂ„ttvaktandet – dĂ„ borde det ju inte kunna gĂ„ dĂ„ligt? Jag Ă€r som en hönsmamma och har skickat med en massa mat, kattsand och grejer och förmanat dem om vikten av att jag vill slippa tjuvparningar 🙂
För jo – Pi har hanrĂ„ttor sjĂ€lv. Och en stor, glad hund (vilken jag dock inte tror riskerar bli pappa).
Jag oroar mig för Too-Tikki som kan vara knepig och reagera med att bli otrygg och bitig, men samtidigt Ă€r hon ocksĂ„ den som mĂ„r bĂ€st nĂ€r det hĂ€nder saker och rör sig omkring henne, sĂ„ kanske Ă€r det istĂ€llet hon som kommer ha roligast ute pĂ„ Ă€ventyr 🙂
Glad blev jag nĂ€r jag frĂ„gade dem innan de gick om de tyckte jag var fĂ„nig med mina smĂ„ Ă€lsklingar (eftersom de fnissat lite menande medan jag packat och donat och förmanat) och Pis karl genast sa att ”Nej, jag tycker det Ă€r roligt att lĂ€ra mig hur vi kan ta hand om vĂ„ra rĂ„ttor pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt” och pĂ„stod att han hade lĂ€rt sig massor under den stunden de varit hĂ€r. Det lĂ€t som om han menade det ocksĂ„.
Nu har nog han inte haft rĂ„ttor tidigare, Ă€ven om syrran haft det till och frĂ„n i ungefĂ€r 20 Ă„r – alltsĂ„ mycket lĂ€ngre och fler Ă€n jag har. Fast hon menar att hon bara haft dem som sĂ€llskapsdjur och bara litat pĂ„ vad djuraffĂ€rer och sĂ„na sagt om rĂ„ttor – och alla vi som hĂ€nger pĂ„ rĂ„ttforum och/eller Ă€r aktiva eller bara medlemmar i SRS vet ju hur lite djuraffĂ€rer och oftast ocksĂ„ veterinĂ€rer tyvĂ€rr vet om rĂ„ttor.
Det kĂ€nns bra och som att jag lĂ€mnat dem i god vĂ„rd – men hĂ€r hemma kĂ€nns det nĂ€stan spöklikt tomt nu! Jag lĂ€ngtar efter mina bÀÀÀÀÀbisar!

4 comments for Tomt »

 1. man lĂ€ngtar alltid efter djuren sĂ„ snart man Ă„kt bort, om det sĂ„ bara Ă€r en övernattning nĂ„nstans. och att vara i ett tomt hem utan djuren Ă€r nĂ€stan Ă€nnu vĂ€rre! det kĂ€nns fel och konstigt…
  hoppas ni fĂ„r en fin semester pĂ„ fĂ„rö! 🙂

  Comment by milimina — 29 juni, 2006 @ 10:38

 2. Du ska se att det kommer gĂ„ alldeles utmĂ€rkt för dina rĂ„disar 🙂
  Ha det grymt skönt pĂ„ FĂ„rö nu och jag hoppas det löste sig med de lediga veckorna. NĂ€sat Ă„r kniper jag gĂ€rna ev vecka – sĂ€g till om det gĂ„r.

  Comment by jkl — 29 juni, 2006 @ 14:48

 3. Mmm…. FörstĂ„r att det Ă€r tomt. Jag lĂ€ngtar ju efter mina smĂ„ttisar bara man Ă€r borta över dagen!
  Har lite dĂ„ligt samvete över att jag inte stĂ€llde upp och tog hand om Tickis, men nu nĂ€r det Ă€ntligen blir varmt pĂ„ vĂ€stkusten sĂ„ kĂ€nns det som om det Ă€r skönt att fĂ„ vara kvar hĂ€r ett litet tag…
  Ha det sÄ bra pÄ FÄrö nu! FörstÄr dock inte hur jag ska klara mig hela tiden utan dig i Uppsala, jag saknar dig redan en massa!!! *kram*

  Comment by Lina — 29 juni, 2006 @ 17:26

 4. Vem saknar Apsula???

  Comment by Mira — 1 juli, 2006 @ 01:46

Leave a comment

(required)

(required but not published)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI