Sökes: ytterligare mening med livet0

Postad av matten Paula i Dagbok,Saker jag ser,Vilja (torsdag augusti 22, 2013 at 23:27)

IkvÀll sÄg jag programmet Sveriges bÀsta Àldreboende, och blev pÄmind om hur jobbigt jag tyckte det var att inte ha möjlighet att engagera mig sÄ mycket som jag skulle vilja i mina Äldrande mor- och farmödrar, innan det var för sent. Speciellt nÀr jag fick höra att min farmor förbjudits av hemtjÀnsten att gÄ ut pÄ egen hand, samtidigt som de inte hade tid att gÄ ut MED henne. Detta var en mycket social och aktiv kvinna, som innan dess brukat gÄ ut lÄnga promenader varje dag, tittat pÄ folklivet och sprÄkat med folk hon mötte. Naturligtvis blev hon deprimerad, förutom mindre och mindre rörlig.
Nu finns de inte lÀngre i livet, men jag har absolut inte glömt min sorg och kÀnsla av maktlöshet.
Nu Àr jag sjukpensionÀr, och har lite mer ork till livet och tÀnker att det antagligen finns massor med gamlingar som behöver en vÀn som kan promenera med dem, spela kort, gÄ pÄ bio, konsert el teater, eller bara trÀffas och prata ibland. SÄ; Àr du en av dem eller kÀnner du en sÄdan som bor pÄ hundpromenadsavstÄnd frÄn mig (jag bor pÄ KapellgÀrdet, centralt i Uppsala, öster om jÀrnvÀgen)? NÄgon, vars slÀkt kanske bor lÄngt bort eller har viktiga arbeten och familj, som lÀmnar fÄ möjligheter till umgÀnge, men mÄnga till saknad, ensamhet och dÄliga samveten? Tipsa om mig och min hund, som ÀndÄ mÄste ut och ju mer mening jag kan fylla promenaderna med, desto bÀttre.
Jag rÀknar kallt med att vi ska hitta saker vi kan hjÀlpa VARANDRA med och att det kan bli givande för bÀgge parter, utan att vi byter pengar.
Mina intressen Àr mÀnniskor, djur, miljö, konst och kultur, jÀmlikhet, öppenhet, HBTQ-frÄgor. Jag Àr numera agnostiker, men mycket intresserad av religion och filosofi.

No comments for Sökes: ytterligare mening med livet »

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required but not published)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI